Ostrzałka do noży kamień wodny THE EDGE stoneSHARP 1000/6000
✭ Kurier 17zł ✭ Paczkomat 13zł
THE EDGE stone SHARP 1000/6000 to kamień wodny o dwóch gradacjach, przeznaczony do polerowania ostrza noży i narzędzi.
Perfekcyjne ostrzenie
THE EDGE stone SHARP 1000/6000 to dwustronny kamień wodny z korundu, który przy odpowiedniej wprawie pozwala nadać nożowi perfekcyjnej ostrości. Kamień ma dwie gradacje tj. fine 1000 (ciemnoszarą) przeznaczoną do szybkiego podostrzania i wygładzania oraz ultra fine 6000 (białą) do ostrzenia właściwego oraz szybkiego podostrzania lekko stępionych narzędzi. Gradacje 1000 i 6000 świetnie sprawdzą się do polerowania noży kuchennych, brzytew oraz narzędzi, którym chcemy nadać idealną ostrość.vDuża powierzchnia (180×60 mm) sprawia, że na kamieniu możemy komfortowo ostrzyć także duże narzędzia np. siekiery, maczety.
Antypoślizgowa podstawa
Kamień osadzono w gumowanym kołnierzu, który zapobiegają ślizganiu się ostrzałki podczas ostrzenia.
Uwaga! Kamienie wodne przed użyciem należy moczyć w wodzie przez 10-15 minut.
Co można ostrzyć?
Nóż do mięsa
Nóż uniwersalny
Nóż Santoku uniwersalny
Nóż szefa kuchni
Folder (nóż składany)
Nóż z hakiem
Nożyce
Nożyczki
Siekiera
Tasak
Opis
- Typ ostrzenia
- ostrzenie z ręki
- Co chcesz naostrzyć?
- topór, scyzoryk, maczeta, nóż, nożyczki
- Rodzaje gradacji
- ultra fine / 6000, extra fine / 1000
- Typ ostrzałki
- płaska kamienna (syntetyczna)
- Materiał ścierny
- korund
- Producent
- The Edge, Polska
- Typ ostrza
- gładki