Informujemy, żę nasza strona wykorzystuje pliki cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).
Marynata do ryb Browin to mieszanka ziół i przypraw, przeznaczona do przygotowania zalewy solankowej. Zalewa konserwuje i nadaje wyjątkowy smak, który uwalnia się podczas wędzenia, grillowania lub pieczenia ryby.
Sposób przygotowania:
1,5 kg ryby (4 niewielkie pstrągi lub duży karp),
2 L zimnej wody,
1 opakowanie Marynaty do ryb z mieszanką ziół i przypraw.
Do zimnej wody dodaj opakowanie Marynaty do ryb w celu sporządzenia solanki. Całość dokładnie wymieszaj. Ryby umyj, pozbaw je skrzeli i umieść w zalewie. Odstaw na ok. 10 godzin do lodówki lub innego chłodnego miejsca, którego temperatura nie będzie przekraczać 8°C. Po tym czasie ryby wyjmij i dokładnie je osusz (sprawi to, że ryby uwędzą się, a nie ugotują). Do obsuszenia możesz pozostawić ryby w ciepłym miejscu lub wykorzystać suszarkę do żywności. Po wysuszeniu skórka ryb stanie się sucha, a one same zrobią się delikatnie sztywne - jest to moment, kiedy możesz umieścić je w wędzarni i wędzić w temperaturze 60 - 70°C przez ok. 40 minut.
Kolba sp. z o.o. ul. Wiejska 46 41-253 Czeladź tel. 32 265 22 00 [email protected]
* Produkt ten został wprowadzony do oferty przed dniem 13 grudnia 2024 r., tj. przed wejściem w życie dyrektywy Unii Europejskiej w sprawie ogólnego bezpieczeństwa produktów (GPSR).