Żywność liofilizowana Lyommy Kurczak w sosie serowo-porowym z makaronem bezglutenowym 500 g
✭ Kurier 17zł ✭ Paczkomat 13zł
Kurczak w sosie serowo-porowym z bezglutenowym makaronem to propozycja wysokoenergetycznego dania liofilizowanego od Lyommy.
Liofilizowany posiłek nawiązuje smakiem do kuchni francuskiej za sprawą sosu, który łączy w sobie ser Camembert oraz ser z niebieską pleśnią z dodatkiem śmietany, pora i wędzonej szynki.
Pyszne liofilizowane danie Lyommy rodem z kuchni francuskiej
Bazę dania Lyommy stanowi filet z kurczaka, różyczki kalafiora, oraz makaron bezglutenowy na bazie mąki kukurydzianej, a całość doprawiona jest aromatycznym rozmarynem charakterystycznym dla kuchni francuskiej.
Liofilizowany kurczak w sosie serowo-porowym to błyskawiczne danie, które wystarczy zalać gorącą wodą i po 10 minutach możemy delektować się pysznym obiadem.
Metoda liofilizacji pozwala na zachowanie składników odżywczych żywności
Proces liofilizacji polega na suszeniu żywności w temperaturze poniżej -40°C pod ciśnieniem atmosferycznym. Wtedy następuje sublimacja lodu (usuwanie wodę z zamrożonego produktu), z pominięciem fazy skraplania. Dzięki liofilizacji żywności traci niemal całą wodę, zachowuje jednocześnie wszystkie swoje właściwości.
Żywność liofilizowana Lyommy – doskonały posiłek w podróży
Poza doskonałym smakiem żywność liofilizowana Lyommy charakteryzuje się idealnym dopasowaniem do potrzeb długotrwałych trekkingów lub przechowywania w charakterze prepperingu.
Niemal zupełny brak zawartości wody zabezpiecza je przed rozwijaniem się grzybów i bakterii. Co więcej, znacząco obniża ich masę, dzięki czemu nie będą stanowiły odczuwalnego dodatku do bagażu, co z pewnością docenimy podczas górskich wędrówek.
Skład posiłku: makaron bezglutenowy 27 % (mąka kukurydziana), filet z kurczaka 16 %, kalafior różyczki 14 %, mleko 14 %, por 8 %, szynka wędzona wieprzowa (mięso wieprzowe, sól) 6 %, ser camembert 6 %,śmietanka 5 %, ser z niebieską pleśnią 3 %, mąka kukurydziana, olej kokosowy, sól, rozmaryn, pieprz.
Cechy kurczaka w sosie serowo-porowym z makaronem bezglutenowym Lyommy:
- Prosty skład
- Powstał bez użycia konserwantów i polepszaczy smaku
- Gotowy w 10 minut
- Lekkie i funkcjonalne opakowanie
- Na rewersie umieszczono opis i miarkę, na której widać poziom, do jakiego należy zalać wodą posiłek
- Masa netto: 163 g
- Masa po przygotowaniu: 500 g
- Wartość energetyczna porcji: 748 kcal
- Termin przydatności do spożycia: 5 lat od daty produkcji
Opis
- Typ opakowania
- opakowanie typu doypack z struną na krótszej krawędzi
- Laktoza
- jest
- Porcja dla
- 1 osoby, 2 osób
- Typ żywności
- liofilizat