Żywność liofilizowana Lyommy Kurczak w sosie serowo-porowym z makaronem bezglutenowym 500 g

49,90 zł
Brutto

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Kurczak w sosie serowo-porowym z bezglutenowym makaronem to propozycja wysokoenergetycznego dania liofilizowanego od Lyommy.

Liofilizowany posiłek nawiązuje smakiem do kuchni francuskiej za sprawą sosu, który łączy w sobie ser Camembert oraz ser z niebieską pleśnią z dodatkiem śmietany, pora i wędzonej szynki.

Pyszne liofilizowane danie Lyommy rodem z kuchni francuskiej

Bazę dania Lyommy stanowi filet z kurczaka, różyczki kalafiora, oraz makaron bezglutenowy na bazie mąki kukurydzianej, a całość doprawiona jest aromatycznym rozmarynem charakterystycznym dla kuchni francuskiej.

Liofilizowany kurczak w sosie serowo-porowym to błyskawiczne danie, które wystarczy zalać gorącą wodą i po 10 minutach możemy delektować się pysznym obiadem.

Metoda liofilizacji pozwala na zachowanie składników odżywczych żywności

Proces liofilizacji polega na suszeniu żywności w temperaturze poniżej -40°C pod ciśnieniem atmosferycznym. Wtedy następuje sublimacja lodu (usuwanie wodę z zamrożonego produktu), z pominięciem fazy skraplania. Dzięki liofilizacji żywności traci niemal całą wodę, zachowuje jednocześnie wszystkie swoje właściwości.

Żywność liofilizowana Lyommy – doskonały posiłek w podróży

Poza doskonałym smakiem żywność liofilizowana Lyommy charakteryzuje się idealnym dopasowaniem do potrzeb długotrwałych trekkingów lub przechowywania w charakterze prepperingu.

Niemal zupełny brak zawartości wody zabezpiecza je przed rozwijaniem się grzybów i bakterii. Co więcej, znacząco obniża ich masę, dzięki czemu nie będą stanowiły odczuwalnego dodatku do bagażu, co z pewnością docenimy podczas górskich wędrówek.

Skład posiłku: makaron bezglutenowy 27 % (mąka kukurydziana), filet z kurczaka 16 %, kalafior różyczki 14 %, mleko 14 %, por 8 %, szynka wędzona wieprzowa (mięso wieprzowe, sól) 6 %, ser camembert 6 %,śmietanka 5 %, ser z niebieską pleśnią 3 %, mąka kukurydziana, olej kokosowy, sól, rozmaryn, pieprz.

Cechy kurczaka w sosie serowo-porowym z makaronem bezglutenowym Lyommy:

  • Prosty skład
  • Powstał bez użycia konserwantów i polepszaczy smaku
  • Gotowy w 10 minut
  • Lekkie i funkcjonalne opakowanie
  • Na rewersie umieszczono opis i miarkę, na której widać poziom, do jakiego należy zalać wodą posiłek
  • Masa netto: 163 g
  • Masa po przygotowaniu: 500 g
  • Wartość energetyczna porcji: 748 kcal
  • Termin przydatności do spożycia: 5 lat od daty produkcji
Lyommy
853-017
18 Przedmioty

Opis

Typ opakowania
opakowanie typu doypack z struną na krótszej krawędzi
Laktoza
jest
Porcja dla
1 osoby, 2 osób
Typ żywności
liofilizat
phone
phone