- Nowy
Nóż kuchenny Forged Brute Butcher
✭ Kurier 17zł ✭ Paczkomat 13zł
Nóż kuchenny Forged Brute Butcher to najbardziej charakterystyczna konstrukcja z serii noży Forged. Przy jego tworzeniu wykazano się niezwykłym kunsztem. Ostrze oraz rękojeść noża zostały poddane procesowi młotkowania, a następnie rękojeść zagięto do wewnątrz. Stworzyło to pewny i solidny chwyt o eleganckim wykończeniu. Niepolerowane ostrze uwidacznia strukturę młotkowania. Model ten sprawdzi się idealnie przy krojeniu i plasterkowaniu grubszych płatów mięsa, ścinaniu podczas smażenia czy przecinaniu mięśni z kośćmi. Nadaje się również do oprawiania i jako uniwersalne narzędzie w kuchni.
Cechy noża Forged Brute Butcher:
Całkowicie ręczne wykonanie ze stali japońskiej
Profil głowni zoptymalizowany pod kątem rozbioru mięsa
Krawędź tnąca pod kątek 18 stopni
Wzór młotkowania nadający charakteru konstrukcji
Eleganckie pudełko w zestawie
Eleganckie wykonanie
Dzięki procesowi kucia i młotkowania ostrza uzyskało ono charakterystyczną i bardzo elegancką strukturę. Zwiększyło to również wytrzymałość noża. Prosta konstrukcja sprzyja funkcjonalności, a długa głownia ułatwia krojenie. Co więcej, nieszlifowana krawędź głowni nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru.
Specjalny rodzaj stali japońskiej
Producent zastosował w Forged Brute Butcher wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu czy też systemie ostrzącym warto zachować wartość 18 stopni, ponieważ zagwarantuje ona optymalne właściwości tnące.
Opis
- Typ noża
- stała klinga
- Pochewka
- brak
- Wspomaganie otwarcia
- brak
- Twardość stali [HRC]
- 58
- Typ stali
- nierdzewna
- Zastosowanie (przeznaczenie)
- kuchenne - rzeźnicki
- Materiał rękojeści
- stal
- Producent
- Forged, Holandia