• Nowy

Nóż kuchenny Satake Satoru Santoku

159,00 zł
Brutto

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Nóż Satake Satoru Santoku to wszechstronne narzędzie kuchenne o ostrzu 17 cm do krojenia mięsa, ryb i warzyw.

Głownię wykonano z nierdzewnej stali molibdenowo-wanadowej zahartowanej do twardości 56-58 HRC. Dzięki domieszce molibdenu stal ma wysoką odporność na korozję i zużycie.

Dwustronny symetryczny szlif oraz ostry czubek powodują, że nóż może służyć do porcjowania kurczaka, filetowania mniejszych ryb, a także oddzielania mięsa od kości. Ostrze o optymalnej długości 17 cm tnie na większej powierzchni, co gwarantuje wysoką kontrolę nad nożem.

Szeroka głownia ułatwia przenoszenia pokrojonych produktów do naczyń, może posłużyć także do rozgniatania czosnku. Duże gabaryty powodują, że Satoru Santoku świetnie sprawdzi się podczas krojenia większych owoców i warzyw np. kapusty, arbuza lub cukini.

Wysoko usytuowany chwyt chroni kłykcie dłoni przed kontaktem z deską. Rękojeść noża tworzą bakelitowe okładziny wypełnione mączką drzewną, mocowane do trzpienia za pomocą nitów.

Bakelit to protoplasta współczesnych tworzyw sztucznych, wyróżniający się dużą odpornością na zarysowania oraz działanie wysokich temperatur.

Nóż Satake Satoru Santoku to przydatne narzędzie w arsenale każdego miłośnika gotowania.

Satake
487-001
10 Przedmioty

Opis

Typ stali
nierdzewna - molibdenowo-wanadowa
Typ szlifu
pełny płaski
Producent
Tacti.pl., Polska
Typ noża
stała klinga - full tang​
Odporność na korozję
wysoka
Zastosowanie (przeznaczenie)
kuchenne - santoku
Okres gwarancyjny
24 miesiące
Twardość stali [HRC]
56-58
phone
phone