- Nowy
Żywność liofilizowana LYOFOOD Zupa krem grzybowy z Gorgonzolą i makaronem 370 g
✭ Kurier 17zł ✭ Paczkomat 13zł
Myśląc o liofilizowanej żywności z reguły mamy przed oczami owoce lub potrawy oparte na ryżu i mięsie. Nowa seria żywności LYOFOOD pozwoli nam cieszyć się smakiem bogatych i rozgrzewających zup, które z pewnością docenimy w roli lekkiego, aczkolwiek pożywnego lunchu w terenie. Skorzystaj z unikalnych kompozycji kremowych liofilizatów LYOFOOD i zapewnij sobie prawdziwą przyjemność z jedzenia na łonie natury. Wersja bazująca na kremie grzybowym z dodatkiem makaronu i aromatycznej gorgonzoli.
Żywność liofilizowana LYOFOOD – zalety
- Zachowaniem doskonałego smaku oraz kremowej konsystencji oryginalnej potrawy
- Zdrową formułą pozbawioną jakichkolwiek chemicznych dodatków konserwujących
- Niezwykle niską wagą, dzięki czemu będą stanowiły idealną przekąskę trekkingową
- Odpornością na długie przechowywanie przy zachowaniu zalecanych warunków
- Lekkim, skutecznie izolującym przed warunkami otoczenia opakowaniem
Żywność liofilizowana LYOFOOD – kremowe zupy idealne na lunch w terenie
Sekretem właściwości racji żywnościowych LYOFOOD jest proces pozbawiania żywności wody zwany liofilizacją. Wody nie usuwa się poprzez odparowanie pod wpływem temperatury, lecz doprowadzając ją najpierw do postaci stałej, a następnie przeprowadzając sublimację, która pozbawia tkanki zawartości wody. Dzięki temu jedzenie zachowuje strukturę, największą możliwą część wartości odżywczych, a wraz z tym pełnię smaku. Sprawia to, że liofilizowane potrawy LYOFOOD smakują przepysznie, będąc jednocześnie pozbawione wad swojej oryginalnej postaci.
Ultralekkie polskie racje żywnościowe
Poza doskonałym smakiem żywność liofilizowana LYOFOOD charakteryzuje się idealnym dopasowaniem do potrzeb długotrwałych trekkingów lub przechowywania w charakterze prepperingu. Liofilizaty LYOFOOD dzięki metodzie produkcji oraz odpowiedniemu opakowaniu charakteryzują się przydatnością do spożycia rzędu 3 lat. Niemal zupełny brak zawartości wody zabezpiecza je przed rozwijaniem się grzybów i bakterii. Co więcej, znacząco obniża ich masę, dzięki czemu nie będą stanowiły odczuwalnego dodatku do bagażu, co z pewnością docenimy podczas górskich wędrówek.
Opis
- Typ opakowania
- opakowanie typu doypack z struną na krótszej krawędzi
- Producent
- LyoFood, Polska
- Typ żywności
- liofilizat