- Nowy





✭ Kurier 17zł ✭ Paczkomat 13zł
Noże typu Santoku są chętnie wykorzystywane przez szefów kuchni dzięki ich niezwykłej wszechstronności porównywalnej z europejskimi nożami szefa kuchni. Dzięki nieco mniejszym wymiarom pozwalają one na łatwiejsze manewrowanie i ograniczają zmęczenie nadgarstka. Nóż Santoku marki Forged łączy w sobie wszelkie zalety tej formy z zastosowaniem stali VG-10 zapewniającej dobre trzymanie ostrości połączone z niezwykle łatwym ostrzeniem i świetną odpornością na korozję. Konstrukcję dopełnia przyjemne wzornictwo łączące surową powierzchnię głowni z elegancką, drewnianą rękojeścią.
Nóż Santoku Forged VG10 oferuje użytkownikowi:Jak sama nazwa wskazuje, domeną marki Forged są noże kuchenne wykonane w tradycyjnej technologii kucia. Dzięki temu zabiegowi otrzymujemy wysokiej klasy narzędzia, przewyższające znacząco modele walcowane zarówno pod kątem wytrzymałości jak i sztywności co ułatwi precyzyjne ciecie twardych materiałów. Pozostałością po procesie skuwania stali jest tekstura zdobiąca nieszlifowaną krawędź głowni, która nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru.
Producent stosuje w swoich konstrukcjach wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu lub systemie pozwalającym na wymuszenie kąta krawędzi, warto zachować tę wartość, ponieważ zagwarantuje nam optymalne właściwości modelu.
Opis
Dane dystrybutora (rozwiń)
* Produkt ten został wprowadzony do oferty przed dniem 13 grudnia 2024 r., tj. przed wejściem w życie dyrektywy Unii Europejskiej w sprawie ogólnego bezpieczeństwa produktów (GPSR).
Zakaz wyrzucania do odpadów komunalnych.