• Nowy
Nóż kuchenny Kasumi Damascus Utility/Boner, kuty VG-10 140mm (82014)
Nóż kuchenny Kasumi Damascus Utility/Boner, kuty VG-10 140mm (82014)
Nóż kuchenny Kasumi Damascus Utility/Boner, kuty VG-10 140mm (82014)
Nóż kuchenny Kasumi Damascus Utility/Boner, kuty VG-10 140mm (82014)
Nóż kuchenny Kasumi Damascus Utility/Boner, kuty VG-10 140mm (82014)
Nóż kuchenny Kasumi Damascus Utility/Boner, kuty VG-10 140mm (82014)

Nóż kuchenny Kasumi Damascus Utility/Boner, kuty VG-10 140mm (82014)

658,00 zł
Brutto

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Kasumi Damascus Utility/Boner z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!! W 2002 roku noże "KASUMI" zdobyły nagrodę Design Plus Award na targach Ambiente Messe w Niemczech.

Damascus - najwyższa seria noży kuchennych Kasumi. Głownie wykonano ze stalowej "kanapki", w której twardy rdzeń z VG-10 otulony jest dwiema warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej. Charakterystyczny wzór damastu powstaje poprzez skucie ze sobą wielu warstw stali, podobnie jak robiono to w japońskich mieczach.  

VG-10 – gatunek nierdzewnej narzędziowej stali stopowej stworzonej w Japonii specjalnie do wyrobu wysokogatunkowych ostrzy i noży. Receptura stali została stworzona przez Takefu Special Steel co. Ltd, której siedziba mieści się w Takefu, w Prefekturze Fukui. Początkowo wykorzystywana w produkcji noży kuchennych, szybko znalazła zastosowanie jako doskonały materiał na ostrza użytkowe. Ze względu na restrykcje w imporcie, niemal wszystkie noże ze stali VG-10 produkowane są Seki w Japonii.

Głownia - niezwykle ostra o kształcie Utilityidealna do prac w kuchni z warzywami i owocami oraz oddzielania mięsa od kości. Wysoko hartowany rdzeń z VG-10 został mieszczony pomiędzy dwoma warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej, których zadaniem jest chronienie rdzenia przed korozją i uszkodzeniami mechanicznymi. Ostrze wyprowadzono szlifem pełnym płaskim (Full Flat Grind) który gwarantuje świetne właściwości cięcia.

Rękojeść - z laminowanego drewna pakka. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą.

UWAGA!
Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie.

Made in Japan
Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Noże Kasumi produkowane są w Seki City słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. 

Dane techniczne:
Numer produktu: 82014
Nazwa produktu: Kasumi Damascus Utility/Boner

Długość całkowita: 250.0 mm / 9.84"
Długość głowni: 140.0 mm / 5.51"
Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079"
Długość rękojeści: b.d.
Grubość rękojeści: b.d.
Waga: 110.0 g / 3.88 oz

Materiał głowni: VG-10 Core / 32 layers Damast
Twardość głowni: 59-60 HRC
Szlif ostrza: Flat
Wykończenie głowni: Damast

Materiał rękojeści: Pakka Wood
Kolor wykończenie rękojeści: Black

Pochwa (kabura): Brak
Akcesoria dodatkowe: Brak

Projekt: Kasumi
Marka: Kasumi
Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia
Kraj pochodzenia: Japonia

Opracowanie: firma Sharg®

 We ship to EU countries.
Kasumi
K-82014
5 Przedmioty

Opis

Materiał rękojeści
dane do uzupełnienia
Blokada
dane do uzupełnienia
Rodzaj noża
dane do uzupełnienia
Długość towaru w centymetrach
35
Wysokość towaru w centymetrach
3
Szerokość towaru w centymetrach
8
Waga gabarytowa w gramach
140
Waga
dane do uzupełnienia
Materiał głowni
dane do uzupełnienia
Długość głowni
dane do uzupełnienia
Grubość głowni
dane do uzupełnienia
Długość całkowita
dane do uzupełnienia
Szlif głowni
dane do uzupełnienia
Sposób otwierania
dane do uzupełnienia
phone
phone