Żywność liofilizowana LyoFood Owocowy sad 30 g
✭ Kurier 17zł ✭ Paczkomat 13zł
Mieszanka LyoFood Owocowy Sad to idealny dodatek do każdego śniadania - czy to w domu czy w terenie. Mieszanka truskawek, wiśni oraz jabłek wzbogaci smak naszej owsianki, dodając nam energii i motywacji do dalszych działań. Liofilizowane owoce Lyofood zawierają wszystkie zalety tych pożywnych przekąsek, jednocześnie będąc dużo lżejszymi i łatwiejszymi w przechowywaniu. Czy to podczas długotrwałego trekkingu, czy całodziennego polowania dostarczą nam szybki zastrzyk energii. Dzięki niemal całkowitemu usunięciu wody nie musimy obawiać się pleśnienia jak i zabezpieczać przed nimi bagażu.
Liofilizowane owoce Lyofood wyróżniają się:- Zachowaniem doskonałego smaku oraz zwartej konsystencji świeżego owocu
- Zdrową formułą pozbawioną jakichkolwiek chemicznych dodatków konserwujących
- Niezwykle niską wagą, dzięki czemu będą stanowiły idealną przekąskę trekkingową
- Odpornością na długie przechowywanie przy zachowaniu zalecanych warunków
- Wygodnym, skutecznie izolującym przed warunkami otoczenia opakowaniem
Owoce liofilizowane - Mieszanka Lyofood Owocowy Sad - idealny wybór na przekąskę w terenie
Sekretem właściwości racji żywnościowych Lyofood jest proces pozbawiania żywności wody zwany liofilizacją. Wody nie usuwa się poprzez odparowanie pod wpływem temperatury, lecz doprowadzając ją najpierw do postaci stałej, a następnie przeprowadzając sublimację, która pozbawia tkanki zawartości wody. Dzięki temu jedzenie zachowuje strukturę, największą możliwą część wartości odżywczych, a wraz z tym pełnię smaku. Sprawia to, że liofilizowane owoce Lyofood smakują przepysznie, będąc jednocześnie pozbawione wad swojej oryginalnej postaci.
Żywność liofilizowana Lyofood - doskonałe polskie racje żywnościowe
Poza doskonałym smakiem żywność liofilizowana Lyofood charakteryzuje się idealnym dopasowaniem do potrzeb długotrwałych trekkingów lub przechowywania w charakterze prepperingu. Owoce liofilizowane Lyofood dzięki metodzie produkcji oraz odpowiedniemu opakowaniu charakteryzują się przydatnością do spożycia rzędu 3 lat. Niemal zupełny brak zawartości wody zabezpiecza je przed rozwijaniem się grzybów i bakterii. Co więcej, znacząco obniża ich masę, dzięki czemu nie będą stanowiły odczuwalnego dodatku do bagażu, co z pewnością docenimy podczas górskich wędrówek.